Υλικά
1 κουτί φυτική σαντιγί (morfat)
1 ζαχαρούχο γάλα
2 βανίλιες
καραμελωμένα αμύγδαλα
φρουτάκια γλασέ
κακάο ή κουβερτούρα για σοκολατένιο παγωτό
Εκτέλεση
Ξεκινάμε το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα να χτυπάει το μόρφατ και σιγά σιγά προσθέτουμε το ζαχαρούχο και ρίχνουμε τις βανίλιες.
Αφήνουμε να χτυπηθεί στη δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά μέχρι το μίγμα να κάνει κυματάκια (αν βάλουμε σοκολάτα ρίχνουμε σε αυτή τη φάση το κακάο να ενσωματωθεί).
Εν τω μεταξύ περνάμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα από το μούλτι να τεμαχιστούν.
Αδειάζουμε σε ένα δοχείο με καπάκι ανακατεύουμε μέσα τους ξηρούς καρπούς ή ότι άλλο βάλουμε και βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει πολύ καλά. Δε χρειάζεται να το χτυπήσουμε στο ενδιάμεσο.
Για να καραμελώσετε ξηρούς καρπούς βάζετε στο τηγανάκι λίγο καλαμποκέλαιο και ρίχνετε τα αμύγδαλα ολόκληρα με 1-2 κουτ. της σούπας ζάχαρη.
Τα ανακατεύετε να μην καούν μέχρι να καραμελώσουν και τα αραδιάζετε σε μια λαδόκολλα να κρυώσουν.