Υλικά
Για τη βάση:
1/2 πακέτο σαβαγιάρ (περίπου 12 τεμ.)
1 σφηνάκι κονιάκ
1/2 ποτήρι νερό
4 κουτ. της σούπας ζάχαρη
Για τη λευκή στρώση:
1 μόρφατ
1 ζαχαρούχο
λίγη τρούφα τριμμένη (προαιρετικά)
Για τη σοκολατένια στρώση:
4 κουτ. της σούπας από το λευκό μείγμα
1 σοκολάτα κουβερτούρα ή γάλακτος (ανάλογα πόσο γλυκό το θέλετε)
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κουτ. της σούπας κακάο
Για το γαρνίσρισμα:
αμύγδαλο φιλέ καβουρντισμένο
λίγη σαντιγί
Εκτέλεση
Στρώνουμε τα σαβαγιάρ σε ένα τάπερ που να τα χωράει ώστε να καλύπτεται ο πάτος του. Τα βρέχουμε με το κονιάκ.
Σε ένα μπρίκι φτιάχνουμε με τη ζάχαρη και το νερό ένα σιροπάκι βράζοντας για 3 λεπτά.
Αφήνουμε λίγο να πέσει η θερμοκρασία και περιχύνουμε τα σαβαγιάρ.
Στο μίξερ χτυπάμε το μόρφατ με το ζαχαρούχο μέχρι το μείγμα να πήξει και να κάνει κυματάκια.
Κρατάμε 4 κουταλιές και στο υπόλοιπο ανακατεύουμε με κουτάλι την τρούφα ή ότι άλλο θέλουμε να βάλουμε μέσα.
Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τα σαβαγιάρ και βάζουμε για λίγο στην κατάψυξη.
Λιώνουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία την κουβερτούρα μαζί με το κονιάκ και μόλις έχουμε ένα αραιό μείγμα το ρίχνουμε στο μίξερ όπου το χτυπάμε μαζί με το λευκό παγωτό που κρατήσαμε συν το κακάο.
Στρώνουμε πάνω από τη λευκή στρώση και κλείνουμε το δοχείο.
Αφήνουμε στην κατάψυξη ένα βράδυ οπωσδήποτε.
Την επομένη πασπαλίζουμε αμύγδαλο φιλέ καβουρντισμένο για έξτρα γεύση ή άλλο ξηρό καρπό σε όλη την επιφάνεια και σερβίρουμε σε κομμάτια.