Υλικά
3 φλιτζάνια γάλα
5 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
3 κοφτές κουταλιές της σούπας στιγμιαίο καφέ
2 βανίλιες
Εκτέλεση
Βάζετε το γάλα να κάψει, όχι να βράσει.
Διαλύετε στο γάλα τον καφέ.
Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη.
Προσθέτετε λίγο λίγο από το καυτό γάλα στο μείγμα της ζάχαρης και των αυγών και ανακατεύετε συνεχώς. Χαμηλώνετε τη φωτιά.
Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να δέσει, προσοχή να μη βράσει. Αποσύρετε από τη φωτιά.
Προσθέτετε τις βανίλιες.
Αφήνετε να κρυώσει, το βάζετε στην κατάψυξη και κάθε μία ώρα το ξύνετε με το πιρούνι για να πάρει την κρυσταλλική μορφή.