Υλικά
2 κιλά βύσσινο
1/2 κούπα νερό
2 κιλά ζάχαρη
κουταλιές χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Πλύντε τα βύσσινα και στραγγίστε τα καλά. Αδειάστε τα σε απορροφητικό χαρτί, να στεγνώσουν.
Αφαιρέστε με το ειδικό εργαλείο το κουκούτσι. Κάντε αυτή τη δουλειά επάνω από την κατσαρόλα όπου θα φτιάξετε το γλυκό, για να πέφτει μέσα το ζουμί που βγαίνει από τα βύσσινα.
Τα κουκούτσια ρίξτε τα σ’ ένα μπολ με το νερό.
Όταν τελειώσει το καθάρισμα, σκεπάστε τα βύσσινα με τη ζάχαρη και στραγγίστε επάνω σ’ αυτά το νερό όπου έχετε βάλει τα κουκούτσια.
Αφήστε τα να σταθούν έτσι, ως την επόμενη μέρα.
Βράστε το γλυκό, ώσπου να δέσει, αφαιρώντας τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια.
Λίγο πριν το κατεβάσετε, ρίξτε το χυμό λεμονιού. Κατεβάστε το από τη φωτιά κι αφήστε το να κρυώσει.
Στο διάστημα αυτό, κουνήστε 5-6 φορές την κατσαρόλα, ανακατεύοντας το γλυκό.
Έτσι τα βύσσινα φουσκώνουν και γίνονται μεγαλύτερα.