Υλικά
4 αυγά, τα κροκάδια
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1 γάλα εβαπορέ
1 φυτική κρέμα σαντιγί
1 βανίλια
100 γρ. ζαχαρούχο γάλα
κακάο άγλυκο
200 γρ. γάλα για να χτυπήσουμε την κρέμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και τα αυγά στο μίξερ ώσπου να αφρατέψουν και να ασπρίσουν, περίπου 5 λεπτά.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τη φυτική κρέμα με το γάλα μέχρι να στέκεται.
Ενώνουμε τα δύο μέρη χτυπώντας στη χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ.
Σε ένα τρίτο μπολ χτυπάμε το παγωμένο εβαπορέ (το έχουμε αφήσει στην κατάψυξη για 2-3 ώρες), με το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να γίνουν κρέμα.
Μετά ενώνουμε με το υπόλοιπο μίγμα και ανακατεύουμε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
Χωρίζουμε σε δύο μέρη, αφήνουμε το ένα όπως είναι και στο υπόλοιπο ρίχνουμε όσο κακάο θέλουμε, ανάλογα πόσο σκούρο το επιθυμούμε.
Το βάζουμε ύστερα σε εμαγέ ή σε φόρμα παγωτού και το βάζουμε στην κατάψυξη.
Σερβίρουμε με κομματάκια σοκολάτας και λίγη τρούφα.