X

Παγωτό, το Κλασικό

Η συνταγή για το πιο νόστιμο κλασικό παγωτό.

Υλικά

4 αυγά, τα κροκάδια

1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη

1 γάλα εβαπορέ

1 φυτική κρέμα σαντιγί

1 βανίλια

100 γρ. ζαχαρούχο γάλα

κακάο άγλυκο

200 γρ. γάλα για να χτυπήσουμε την κρέμα

Εκτέλεση

Χτυπάμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και τα αυγά στο μίξερ ώσπου να αφρατέψουν και να ασπρίσουν, περίπου 5 λεπτά.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε τη φυτική κρέμα με το γάλα μέχρι να στέκεται.

Ενώνουμε τα δύο μέρη χτυπώντας στη χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ.

Σε ένα τρίτο μπολ χτυπάμε το παγωμένο εβαπορέ (το έχουμε αφήσει στην κατάψυξη για 2-3 ώρες), με το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να γίνουν κρέμα.

Μετά ενώνουμε με το υπόλοιπο μίγμα και ανακατεύουμε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.

Χωρίζουμε σε δύο μέρη, αφήνουμε το ένα όπως είναι και στο υπόλοιπο ρίχνουμε όσο κακάο θέλουμε, ανάλογα πόσο σκούρο το επιθυμούμε.

Το βάζουμε ύστερα σε εμαγέ ή σε φόρμα παγωτού και το βάζουμε στην κατάψυξη.

Σερβίρουμε με κομματάκια σοκολάτας και λίγη τρούφα.

Επίσης...

Εσύ το ξέρεις το semifreddo;

Ιταλική συνταγή, "μισοπαγωμένη", κάτι ανάμεσα σε παγωτό και πλούσια κρέμα: αυτό είναι το semifreddo κι εμείς σου δίνουμε προτάσεις για να το φτιάξεις εύκολα στο σπίτι.

Το καλύτερο παγωτό είναι το δικό σου!

Δες ιδέες για λαχταριστά παγωτά χωρίς παγωτομηχανή.

Περισσότερα από

Γλυκά

Απόλαυση στο κουτάλι: 4 σπιτικές συνταγές για παγωτό (και vegan!)

Το παγωτό είναι η απόλυτη καλοκαιρινή απόλαυση - κι όταν το φτιάχνεις στο σπίτι, γίνεται ακόμα πιο γευστικό και υγιεινό.

Παγωτό Κεράσι

Ένα από τα ωραιότερα παγωτά, που σκίζει τόσο σε χρώμα όσο και σε άρωμα.

Παγωτό Γιαούρτι με Κεράσι

Η ελαφριά ξινάδα του παγωμένου γιαουρτιού ταιριάζει περισσότερο από όλες τις γεύσεις παγωτού με τα φρούτα και κυρίως τα κόκκινα.

Παγωτό Γιαούρτι-Σοκολάτα με Φράουλες

Ένα υπέροχο, ελαφρύ και καθόλου λιγωτικό παγωτό. Και δεν χρειάζεται παγωτομηχανή.

Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι

Το κλασικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια μπορεί να φορέσει τα καλοκαιρινά του και να γίνει ένα πανεύκολο παγωτό.

Σορμπέ Πορτοκάλι με Campari

Φτιάχνεται όλο τον χρόνο. Δροσιστικό και ευωδιαστό, δεν τρώγεται μόνο σαν επιδόρπιο, αλλά ταιριάζει και πάνω σε μια πράσινη σαλάτα, ιδιαίτερα με σπανάκι.

Παγωτό σε Τούρτα

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο παγωτό σε τούρτα.

Παγωτό Σοκολάτα Αφράτο με Cookies

Πώς θα φτιάξετε το πιο αφράτο παγωτό σοκολάτα με cookies.

Σορμπέ Πεπόνι με Τζίντζερ

To ώριμο καλοκαιρινό πεπόνι αποκτά την πιο εξωτική του εκδοχή με το πικάντικο και αρωματικό φρέσκο τζίντζερ.

Παγωτό Σάντουιτς με Μπισκότα

Η συνταγή για ένα υπέροχο παγωτό σάντουιτς με μπισκότα.

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.