Υλικά
1/2 κ. βερίκοκα ώριμα, όχι λιωμένα
150 γρ. άχνη
250 γρ. γιαούρτι, πλήρες
1 κ.σ. κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας σας
χυμό ενός λεμονιού
Εκτέλεση
Κόβουμε τα φρούτα σε κομματάκια, τα πασπαλίζουμε με άχνη και κονιάκ, τα αφήνουμε σε μπολ στο ψυγείο για 1 έως 2 ώρες.
Τα πολτοποιούμε μαζί με τα υγρά τους, τα μεταφέρουμε στο μπολ του μίξερ, προσθέτουμε το γιαούρτι και το χυμό λεμονιού, χτυπάμε καλά 15 λεπτά να ενσωματωθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε σε τάπερ το μίγμα και βάζουμε στην κατάψυξη.
Χτυπάμε ανά 2ωρο για 3 φορές ακόμη για να μην μας κάνει κρυστάλλους, στο τελευταίο χτύπημα στην επιφάνεια του μίγματος.
Σερβίρουμε με σιρόπι, μπισκότα ή σκέτο.