Υλικά
250 ml γάλα πλήρες
150 γρ. ζάχαρη
2 μέτρια αυγά
450 γρ. κρέμα γάλακτος
40 γρ. ινδοκάρυδο
1 βανίλια
Εκτέλεση
Χτυπάμε το γάλα, τα αυγά και τη ζάχαρη σ’ ένα μικρό κατσαρολάκι.
Ζεσταίνουμε ελαφρώς το μίγμα προσέχοντας να μη βράσει, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε μέχρι να πετύχουμε μια παχύρευστη υφή.
Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και ρίχνουμε ανακατεύοντας, το ινδοκάρυδο, την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια.
Αν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε παγωτομηχανή, καλό θα είναι το μίγμα να μείνει σκεπασμένο στο ψυγείο για 12 ώρες και μετά να μπει στο μηχάνημα.
Αν δεν χρησιμοποιήσουμε παγωτομηχανή, βάζουμε κατευθείαν στην κατάψυξη, απλά κατά διαστήματα (3-4 φορές κάθε μία ώρα) βγάζουμε απ’ την κατάψυξη κι ανακατεύουμε καλά (κατά προτίμηση στο μπολ του μίξερ) για να αφρατέψει.