Υλικά
2 2/3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 κ.γ. baking powder
λίγο αλάτι
6 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
3 κ.σ. Grand Marnier ή χυμό λεμονιού
3 αυγά
μπόλικο φυστικέλαιο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για τα toppings
μέλι
θρυμματισμένο αμύγδαλο
τρούφα
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύεις το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι. Προσθέτεις το βούτυρο, το ξύσμα πορτοκαλιού και το Grand Marnier (ή τον χυμό).
Τα ανακατεύεις όλα με ένα πιρούνι.
Προσθέτεις τα αυγά -ένα κάθε φορά- και τα ανακατεύεις. Όταν το μείγμα ομογενοποιηθεί πλήρως, το μεταφέρει σε μία αλευρωμένη επιφάνεια και προσθέτεις λίγο ακόμη αλεύρι.
Σχηματίζεις μία μαλακή ζύμη, την οποία καλύπτεις με μία πετσέτα για μισή ώρα, αφήνοντάς τη να ξεκουραστεί.
Φτιάχνεις λεπτούς κυλίνδρους με τη ζύμη και στη συνέχεια κόβεις σε μπαλίτσες. Προσπαθείς να έχουν το ίδιο μέγεθος.
Γεμίζεις ένα τηγάνι ή κατσαρολάκι με ηλιέλαιο (ή φυστικέλαιο) και τηγανίζεις τα struffoli για 2-3'
Τα βγάζεις από τη φωτιά και τα αφήνεις σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν.
Πασπαλίζεις με μέλι, τρούφα και αμύγδαλο.
Σερβίρεις, ιδανικά σχηματίζοντας πυραμίδα σε ένα δίσκο.