Υλικά
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 βανίλια
4 αυγά
2 κ.γ. κανέλα
2 κ.σ. μέλι
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι:
1 1/2 φλιτζάνι νερό
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
ξύσμα από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ τη ζάχαρη, τα αυγά και το λάδι και τα χτυπάμε.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια, την κανέλα και το μέλι, το οποίο το χτυπάμε πριν σε ένα ποτήρι με 3/4 του ποτηριού χλιαρό νερό.
Βουτυρώνουμε το ταψάκι και βάζουμε το χυλό.
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βράζουμε τα υλικά σε κατσαρόλα για 5 λεπτά.
Όταν γίνει το κέικ το αφήνουμε να κρυώσει λίγο, το κόβουμε κομμάτια και το σιροπιάζουμε.