Υλικά
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 γιαούρτι
2 βανίλιες
1 φακελάκι
1 1/2 – 2 κ.γ μπέικιν πάουντερ .
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Για τo σιρόπι:
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
Σε ένα ταψί ανοίγουμε τα φύλλα όσο πιο καλά μπορούμε και τα βάζουμε λίγα λίγα στους 100 βαθμούς να ξεραθούν, έτσι ώστε να θρυμματίζονται εύκολα.
Έπειτα τα θρυμματίζουμε όλα σε ένα μεγάλο μπολ.
Bάζουμε όλα μας τα υλικά μέσα και ανακατεύουμε καλά.
Mετά βάζουμε το μείγμα μας σε ένα ταψί αλλά να μην είναι λαδωμένο γιατί η πίτα έχει αρκετό λάδι και δεν κολλάει.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30-40 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο ξανθό χρώμα και τσεκάρουμε με ένα μαχαιράκι αν βγαίνει στεγνό.
Aφού τη βγάλουμε από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει τελείως και φτιάχνουμε το σιρόπι.
Tο βράζουμε για 10 λεπτά να δέσει και αφού έχει κρυώσει το γλυκό, περιχύνουμε με σιρόπι να πάει παντού.