Υλικά
4 “ φασόλια” βανίλιας
1 φλιτζάνι βότκα ή ρούμι
1 γυάλινο βάζο που να κλείνει καλά (π.χ. μαρμελάδας)
Εκτέλεση
Αποστειρώνουμε το βάζο με βραστό νερό.
Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τα "φασόλια” βανίλιας στη μέση κατά μήκος, αφήνοντάς τους λίγο ενωμένους στο τέλος.
Τους ρίχνουμε στο βάζο, καλύπτουμε με βότκα ή ρούμι και κλείνουμε καλά.
Κουνάμε δυνατά για λίγο και μετά απλά αφήνουμε το βάζο σε ένα ήσυχο μέρος να ξεκουραστεί για 8 βδομάδες (2 μήνες) και 1-2 φορές τη βδομάδα αν το θυμηθούμε μπορούμε να το ξανά κουνήσουμε λίγο.
Με τον καιρό το μείγμα θα γίνεται όλο και πιο σκούρο.
Μόλις περάσει το διάστημα των 8 βδομάδων είναι έτοιμο.