Υλικά
Για τη ζύμη:
220 γρ αλεύρι
160 γρ. μαλακό βούτυρο
2 κρόκους
60 γρ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
4 κ.σ. κρύο νερό
Για τη γέμιση:
150 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα σε σκόνη
80 γρ. μαλακό βούτυρο
80 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
1 κοφτή κουταλιά αλεύρι
150 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
50 γρ. αμύγδαλα φιλέ
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε τα υλικά της τάρτας.
Κάνουμε μια μπάλα και την αφήνουμε 2 ώρες στο ψυγείο, σκεπασμένη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια ταρτιέρα.
Αφήνουμε στην άκρη.
Στο μπολ του μίξερ, δουλεύουμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη και μετά ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα.
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τέλος το βούτυρο.
Απλώνουμε τη ζύμη μέσα στην ταρτιέρα και την τρυπάμε με πιρούνι.
Απλώνουμε τη μαρμελάδα βερίκοκο και στρώνουμε την κρέμα αμυγδάλου.
Ψήνουμε 15 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 180 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά.
Δέκα λεπτά πριν το τέλος σκορπάμε πάνω στην τάρτα τα αμύγδαλα φιλέ.