Υλικά
4 ασπράδια αυγών
ελάχιστο αλάτι
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
2 κρέμες γάλακτος (400 ml)
1 1/2 φλιτζ. τσαγιού
δαμάσκηνα μαρμελάδα
λίγο σιρόπι φράουλας
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια των αυγών με το αλάτι μέχρι να ασπρίσουν.
Ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα για μερικά λεπτά ακόμη.
Βάζουμε σε φόρμα για τάρτες δυο στενές λωρίδες αλουμινόχαρτο σταυρωτά και κατά τρόπον ώστε να εξέχουν λίγο απ’ την ταρτιέρα. (Αυτό θα βοηθήσει να βγει πιο εύκολα η τάρτα).
Την αλείφουμε με λίγο βούτυρο, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και απλώνουμε μέσα την μαρέγκα.
Με ένα κουτάλι σκεπάζουμε και τα τοιχώματα της τάρτας, κάνοντας να στέκεται ψηλότερα από το χείλος της.
Ψήνουμε την μαρέγκα σε σιγανό φούρνο για 1 ώρα.
Όταν κρυώσει την βγάζουμε από τη φόρμα και την αφήνουμε να κρυώσει.
Εν τω μεταξύ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
Στρώνουμε επάνω στη μαρέγκα τη μισή σαντιγί.
Βάζουμε τη μαρμελάδα και με την υπόλοιπη σαντιγί διακοσμούμε την τάρτα.
Στο τέλος βάζουμε και το σιρόπι φράουλας.