Υλικά
Για την τάρτα:
1 λαδόκολλα
300 γραμ. βούτυρο
50 γραμ. ζάχαρη
2 βανίλιες
2 κρόκους αυγών χτυπημένους
100 γραμ. αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροτριμμένα
300 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη γέμιση:
1 κιλό κεράσια φρέσκα ή κονσέρβα, ή βύσσινο γλυκό
250 γραμ. κρέμα γάλακτος
3 αυγά ολόκληρα
50 γραμ. ζάχαρη
2-3 κουταλιές λικέρ
2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
50 γραμ. καθαρισμένα καβουρδισμένα και χοντροτριμμένα αμύγδαλα,για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Για την τάρτα: Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για την τάρτα και την αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα να ξεκουραστεί.
Στρώνουμε τη ζύμη στην ταρτιέρα και την πιέζουμε να καλύψει και τα τοιχώματα.
Ρίχνουμε ρύζι και την ψήνουμε για 10΄ της ώρας, στους 200 βαθμούς. Μόλις ψηθεί αφαιρούμε το ρύζι και τα φυλάμε για άλλη τάρτα.
Για τη γέμιση: Τοποθετούμε επάνω στην ψημένη τάρτα την κρέμα πρώτα και μετά τα κεράσια και από επάνω τα αμύγδαλα.