Υλικά
1 δόση ζύμη τάρτας
200 γραμμ. ζάχαρη
3 αχλάδια
2 κρόκοι αυγών
1/4 του λίτρου γάλα
120 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
2 κουτ. κρέμα γάλακτος
1 κομμάτι τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Λιώνετε τη μισή ζάχαρη σε μισό ποτήρι νερό, τη βάζετε να βράσει και προσθέτετε τα αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες.
Τα σιγοβράζετε στο σιρόπι για 10 λεπτά, μαζί με το ξύσμα φλούδας πορτοκαλιού.
Ετοιμάζετε τη ζύμη για τάρτα σύμφωνα με τη βασική συνταγή και τη στρώνετε σε βουτυρωμένο ταψάκι διαμέτρου 26 εκατ.
Τη σκεπάζετε με λαδόχαρτο και τη γεμίζετε με ξερά φασόλια.
Την ψήνετε για μισή ώρα σε φούρνο 180°.
Αφαιρείτε το λαδόχαρτο και τα φασόλια και συνεχίζετε το ψήσιμο άλλα 10 λεπτά.
Την αφήνετε να κρυώσει. Χτυπάτε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και τους αραιώνετε με το γάλα βραστό.
Στραγγίζετε τα αχλάδια και συνεχίζετε να βράζετε το σιρόπι μέχρι ν’ αρχίσει να παίρνει χρώμα.
Προσθέτετε αυτό το σιρόπι στην κρέμα ακόμα ζεστή.
Απλώνετε την κρέμα στην τάρτα και αραδιάζετε επάνω κυκλικά τις φέτες από τα αχλάδια.
Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα κομματιασμένη μαζί με την κρέμα γάλακτος.
Την απλώνετε πάνω από τα αχλάδια και όταν κρυώσει σερβίρετε.