Υλικά
250 γρ. αλεύρι σκληρό
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
μέλι
κανέλα
ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακουβίτσα και ρίχνουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και το χλιαρό νερό μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει τη μαγιά.
Κάνουμε μια ζύμη μαλακή, φροντίζουμε όμως να μην κολλάει στα χέρια.
Ζυμώνουμε πολύ καλά, μέχρι να κάνει η ζύμη φουσκάλες, και την αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένη για μισή ώρα μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί.
Κόβουμε τη ζύμη σε μπαλάκια και σε μια μεγάλη επιφάνεια τα ανοίγουμε με τα χέρια μας ή με τον πλάστη.
Ρίχνουμε τα πιτάκια σε καυτό λάδι και τα τρυπάμε με το πιρούνι σε πολλά σημεία να ψηθούν και να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο μεριές.
Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας.
Σερβίρουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη άχνη.