Υλικά
650 γρ. φύλλο κρούστας
Για την κρέμα:
800 γρ. γάλα πλήρες
200 γρ. κρέμα γάλακτος
4 αυγά (ξεχωριστά κρόκοι με ασπράδια)
1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1/2 κούπα κορν φλάουρ
160 γρ. ζάχαρη καστανή
70 γρ. βούτυρο αγελάδος
2 βανίλιες
ξύσμα 1 λεμονιού
Για το σιρόπι:
2 κούπες ζάχαρη καστανή
1 1/2 κούπα νερό
1 1/2 κούπα μέλι
2-3 κομμάτια φλούδα λεμονιού για άρωμα
1 ξύλο κανέλας
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε την κρέμα. Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την αφήνουμε σε δροσερό μέρος.
Σε μία κούπα γάλα, ανακατεύουμε και διαλύουμε το κορν φλάουρ, ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα με την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα, τη βανίλια και τη ζάχαρη, συνεχίζουμε με το σιμιγδάλι και το υπόλοιπο γάλα με το κορν φλάουρ.
Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά έως να δέσει η κρέμα και να αρχίζει να βράζει.
Προσοχή, δεν παραβράζουμε, για να έχουμε αφράτη κρέμα.
Αφήνουμε για 10 λεπτά να πέσει λίγο η θερμοκρασία, προσθέτουμε το βούτυρο, χτυπάμε τους κρόκους σε ένα πιάτο, τους προσθέτουμε και ανακτεύουμε απαλά να ενσωματωθούν.
Τέλος προσθέτουμε την μαρέγκα στην κρέμα με απαλές κινήσεις με μία κουτάλα από κάτω προς τα πάνω να ενσωματωθεί.
Για το σιρόπι, βάζουμε σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, την ζάχαρη με το νερό, την κανέλα, τις φλούδες και αφήνουμε το σιρόπι να βράσει 6-7 λεπτά, προσθέτουμε το λεμόνι, το μέλι, αφήνουμε 2-3 λεπτά, αφαιρούμε από τη φωτιά το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. (Το σιρόπι μας πρέπει να είναι παχύρευστο).
Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία Κόβουμε τα φύλλα μας στα τρία στο πλάτος τους, βουτυρώνουμε ανά δύο και τοποθετούμε 2 κ.σ. κρέμα (ας είναι λίγο αραιή δεν πειράζει την θέλουμε αφράτη την κρέμα), τυλίγουμε βάζοντας και τις δύο άκρες μέσα, ρολάρουμε μέχρι το τέλος, τοποθετούμε σε καλά βουτυρωμένο ταψί και ρίχνουμε από πάνω στα ρολά το υπόλοιπο βούτυρο.
Ψήνουμε για 60 λεπτά στους 170 βαθμούς στη μεσαία θέση του φούρνου μέχρι να έχει ξεροψηθεί καλά το φύλλο μας.
Όπως είναι κρύο το σιρόπι μας, το ρίχνουμε με μία κουτάλα σιγά-σιγά στο καυτό γλυκό.
Αφήνουμε να απορροφήσει το σιρόπι για 2 ώρες, δεν σκεπάζουμε να μην μας χαλάσει το φύλλο.