Υλικά
Για τη ζύμη:
600 γρ. αλεύρι
3 κ.σ. βούτυρο
1 κ.γ. σόδα μαγειρικής
1 πρέζα αλάτι
νερό όσο πάρει
Για τη γέμιση:
2 φλιτζάνια καρυδόψιχα
2 φλιτζάνια αμυγδαλόψιχα
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
4 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. γαρίφαλο
μέλι
έξτρα μέλι για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ζυμώνουμε το αλεύρι με το βούτυρο, τη σόδα, το αλάτι και όσο νερό χρειάζεται για να γίνει μία μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και μ’ ένα ποτήρι ή με κουπ πατ κόβουμε σε στρόγγυλα κομματάκια.
Κοπανάμε στο γουδί την καρυδόψιχα και την αμυγδαλόψιχα και τα βάζουμε σε μπολ μαζί με την ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο, το ξύσμα και λίγο μέλι ώστε να γίνει ένα σφιχτό μείγμα.
Βάζουμε σε κάθε κομματάκι ζύμης γέμιση, κολλάμε τις άκρες της ζύμης και τα διπλώνουμε σε κυλινδράκια.
Τα ψήνουμε σε πολύ σιγανό φούρνο να μείνει άσπρη η ζύμη.
Τα αφήνουμε να μισοκρυώσουν και ρίχνουμε τομέλι.