Υλικά
2 κούπες καλαμποκάλευρο
4 κ.σ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. σπορέλαιο
1 και 1/2 κούπα γάλα
1 αυγό
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/3 κούπας βούτυρο
1/2 κούπα μέλι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το καλαμποκάλευρο και προσθέτουμε ανακατεύοντας τη ζάχαρη, το αλάτι, το γάλα, το αυγό και το σπορέλαιο.
Μετά από 20 λεπτά προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψάκι 20 εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 35-40 λεπτά.
Ελέγχουμε το ψήσιμο της πίτας, βυθίζοντας ένα μαχαιράκι στο κέντρο της, που πρέπει να βγαίνει στεγνό.
Έχουμε λιώσει σε ένα μικρό κατσαρολάκι το βούτυρο με το μέλι και περιχύνουμε την πίτα μας με το μείγμα αμέσως μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο.
Την κόβουμε σε κομμάτια αμέσως, αλλά περιμένουμε να κρυώσει για να βγάλουμε τα κομμάτια από το ταψί και να έχει απορροφηθεί πλήρως το μείγμα του βουτύρου-μελιού.