Υλικά
2/3 κούπας ελαιόλαδο (5 κ.σ. + 1 κ.γ.)
1 1/2 κούπα σιμιγδάλι
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα μέλι
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
3 κούπες νερό
1 ξυλαράκι κανέλας
1 βανίλια
7 καρφάκια γαρίφαλο
λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
σταφίδες
ασπρισμένα αμύγδαλα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει προσθέτουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε το νερό με το μέλι, το χυμό, το ξυλαράκι κανέλας, τα καρφάκια του γαρίφαλου, το ξύσμα πορτοκαλιού και την βανίλια.
Όταν δέσει το σιρόπι αφαιρούμε το ξυλαράκι κανέλας και τα καρφάκια του γαρίφαλου και προσθέτουμε τις σταφίδες και τα αμύγδαλα.
Τέλος, ρίχνουμε το σιρόπι στο σιμιγδάλι ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Βάζουμε τον χαλβά σε φόρμα μέχρι να κρυώσει.