Υλικά
2 κ.σ. λάδι
2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
4 κούπες νερό
1 κούπα μέλι
1 κουτάλι ταχίνι
1 φλιτζάνι αμύγδαλα
1 κλωναράκι κανέλας
3-4 γαρίφαλα
1 κ.γ. σκόνη κανέλας
λίγο σουσάμι ή λιναρόσπορο
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μέλι το νερό το ταχίνι, το κλωναράκι κανέλας, το γαρίφαλο και το αφήνουμε να πάρει βράση.
Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι καρύδας, το σιμιγδάλι, τα αμύγδαλα και το ανακατεύουμε μέχρι να πάρει το σιμιγδάλι ένα χρυσάφι χρώμα.
Το βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι.
Το αφήνουμε λίγο μέχρι να το πιει όλο, μετά το ξαναβάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να στεγνώσει πολύ καλά.
Δηλαδή να γίνει ένα μίγμα που να μαζευτεί γύρω από το κουτάλι.
Σε ένα ταψί βάζουμε μια στρώση το σουσάμι ή το λιναρόσπορο (δεν βάζουμε λάδι) και τοποθετούμε το χαλβά από πάνω.
Με ένα κουτάλι το στρώνουμε καλά.
Ξαναβάζουμε μια στρώση σουσάμι πάνω, πασπαλίζουμε με κανέλα και λίγο καστανή ζάχαρη.
Το κόβουμε βαθιά και το βάζουμε στο φούρνο στους 190-200 βαθμούς για 30 λεπτά.
Το σερβίρουμε με μέλι και κανέλα.