Υλικά
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 ml γάλα
2 αυγά
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. κοφτή μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
Για το γαρνίρισμα:
μέλι
καρύδια ψιλοκομμένα
ζάχαρη
κανέλα
300 ml ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ σκεύος χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα.
Προσθέτουμε το γάλα με το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε καλά, ώσπου το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο.
Προσθέτουμε τη βανίλια στο μίγμα.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Τέλος προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι χτυπώντας με το σύρμα διαρκώς ώσπου να ετοιμάσουμε ένα πηχτό χυλό.
Ρίχνουμε το λάδι σε βαθύ σκεύος και το αφήνουμε να κάψει.
Παίρνουμε χυλό με ένα κουτάλι της σούπας και ρίχνουμε κουταλιές στο καυτό λάδι (για ευκολία βυθίζουμε το κουτάλι σε ένα μπολάκι με ζεστό νερό πριν βάλουμε χυλό).
Τηγανίζουμε τις τηγανίτες για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, τις βγάζουμε από το σκεύος με τρυπητή κουτάλα και τις ακουμπάμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να αφήσουν το περιττό λάδι.
Μετά από 3 λεπτά μεταφέρουμε τις τηγανίτες σε πιατέλα σερβιρίσματος και τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη, καρύδια.
Περιχύνουμε με μέλι.