Υλικά
500 γρ. φαρίνα
1 1/2 φλιτζάνι σταφίδα μαύρη, ξανθή και καρύδια
1 φλιτζάνι μέλι
χυμό από 2 πορτοκάλια
1 φλιτζάνι λάδι
4 κουταλιές κονιάκ
1 κοφτό κουταλάκι σόδα & κανέλα
μαρμελάδα βερίκοκο (ή ότι γεύση σας αρέσει)
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σ’ ένα μπολ τη φαρίνα, τη σταφίδα τα καρύδια. Χτυπάμε στο μίξερ τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε τα δύο μείγματα καλά.
Αλείφουμε με λάδι μια φόρμα για κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε το κέικ σε μέτριο φούρνο επί 3/4 με 1 ώρα.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και αφαιρούμε από τη φόρμα.
Κόβουμε προσεκτικά το κέικ οριζόντια, χωρίζουμε στα δύο και αλείφουμε με μαρμελάδα το εσωτερικό.
Κατόπιν ξαναενώνουμε τα κομμάτια.