Υλικά
300 γρ. άχνη
1 κιλό αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν
1/2 κιλό φρέσκο βούτυρο
1 φλιτζανάκι ούζο
3 βανίλιες
1 αυγό
1 νεροπότηρο χοντροκομμένα και καβουρδισμένα καρύδια
άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ για 1/2 ώρα περίπου, προσθέτουμε την άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 15 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε το ούζο, τις βανίλιες, το αυγό, το αλεύρι (ανακατεμένο με την μπέικιν) συνεχίζοντας το χτύπημα και τέλος ρίχνουμε και τα καρύδια.
Ανακατεύουμε καλά, πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε ότι σχήμα μας αρέσει, τους βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς για 20 λεπτά.
Μόλις ψηθούν και ενώ είναι ακόμα ζεστοί τους πασπαλίζουμε με την άχνη.