Υλικά
Για τις τηγανίτες:
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. ζάχαρη
1 1/4 φλιτζάνι γάλα
1 αυγό
3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
Για το σερβίρισμα:
1 κιλό κάστανα
μέλι για σερβίρισμα
Εκτέλεση
Για τις τηγανίτες. Σε ένα τρυπητό κόσκινο ρίχνουμε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, ζάχαρη και τα κοσκινίζουμε όλα μαζί, μέχρι να γίνουν λεπτή σκόνη, στη μέση ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, το αυγό και το γάλα.
Στη συνέχεια τα ανακατεύουμε γρήγορα με ένα σύρμα για 5 λεπτά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφος χυλός.
Αφήνουμε για 5 λεπτά το μείγμα να ξεκουραστεί και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγες σταγόνες λάδι.
Με μια κούπα βάζουμε το μείγμα μας στο τηγάνι και αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να βγουν φουσκάλες στη μέση της τηγανίτας, τότε γυρνάμε από την ανάποδη και αφήνουμε για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Τις σερβίρουμε με κάστανα και μέλι.
Για τα κάστανα. Χαράζουμε σταυρωτά τα κάστανα και τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει για 15 λεπτά.
Τα καθαρίζουμε ένα ένα και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν λίγο.
Στο τέλος σερβίρουμε τις τηγανίτες με τα κάστανα και το μέλι.