Υλικά
500 γρ. φύλλο κρούστας
1/2 κιλό ανθότυρο
4 αυγά (ελαφρά χτυπημένα)
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1 κ.σ. κανέλα
1/2 κ.σ. γαρίφαλο σκόνη
250 γρ. ξερά σύκα ψιλοκομμένα
200 γρ. δαμασκηνα ψιλοκομμένα
1 1/2 φλ.τσ. βούτυρο λιωμένο, για τα φύλλα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ λιώνουμε το τυρί με ένα πιρούνι και το ανακατεύουμε με τα χτυπημένα αυγά.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο, τα δαμάσκηνα και τα σύκα.
Αλείφουμε το ταψί με λίγο βούτυρο και απλώνουμε 2 φύλλα αλειμμένα καλά με βούτυρο.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του φύλλου με λίγο από το μίγμα τυριού και λίγη ποσότητα από το μίγμα των αποξηραμένων φρούτων.
Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα μίγματα του τυριού και των ξηρών φρούτων.
Δεν ξεχνάμε, να τοποθετήσουμε και το φλουρί τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο σε κάποια από τη στρώση.
Κρατάμε 2 φύλλα για να σκεπάσουμε την πίτα.
Αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με λίγο βούτυρο, τη ραντίζουμε με λίγο νερό και τη χαράζουμε σε κομμάτια.
Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.