Υλικά
Για το φύλλο:
4 κούπες αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο
1 αυγό
1 πορτοκάλι, το χυμό
1 λεμόνι, το χυμό
1/4 κούπας ούζο
Για τη γέμιση:
1 1/2 κούπα αμυγδαλόψιχα, αλεσμένη
2-3 μανταρίνια, τις φλούδες
1 κούπα ψίχα από άσπρο, μπαγιάτικο ψωμί, τριμμένη
1 κούπα αμύγδαλα, ασπρισμένα
Για το σιρόπι της γέμισης:
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
1/2 κούπα μέλι
Για το τηγάνισμα:
αραβοσιτέλαιο ή ελαιόλαδο
Για το πασπάλισμα:
λίγη άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Για το φύλλο τρίβουμε το αλεύρι με το λάδι και το βούτυρο.
Χτυπάμε το αυγό και προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού, του πορτοκαλιού και το ούζο.
Ρίχνουμε αυτό το μείγμα στο μείγμα του αλευριού και ζυμώνουμε καλά.
Αν η ζύμη είναι πολύ σκληρή, προσθέτουμε λίγο-λίγο χλιαρό νεράκι, μέχρι να γίνει μέτρια. Την πλάθουμε σε μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί 30 λεπτά.
Αλέθουμε στο μπλέντερ τις φλούδες των μανταρινιών και τις ανακατεύουμε με την αμυγδαλόψιχα, τα ολόκληρα αμύγδαλα και την τριμμένη ψίχα του ψωμιού.
Για το σιρόπι της γέμισης. Βάζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό και τα βράζουμε 8-10 λεπτά περίπου.
Προς το τέλος προσθέτουμε το μέλι.
Όταν δέσει το σιρόπι, το αφήνουμε να κρυώσει και το ανακατεύουμε με το μείγμα των αμυγδάλων.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε πολύ λεπτά φύλλα.
Τα κόβουμε σε δίσκους, διαμέτρου 8 εκ. βάζουμε από μια κουταλιά γέμιση στη μέση και διπλώνουμε σε μισοφέγγαρα.
Πιέζουμε τις άκρες να κολλήσουν.
Τηγανίζουμε τα πουγκιά σε καυτό λάδι, 2-3 κάθε φορά, επί 2 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν και από τις δύο πλευρές.
Τα αφήνουμε να στραγγίξουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί και τα τοποθετούμε σε πιατέλα. Τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.