Υλικά
250 γρ. μέλι
100 γρ. ζάχαρη
1/2 κουταλάκι κανέλα
1 πρέζα γλυκάνισο
1/2 κουταλάκι γαρίφαλο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 πρέζα κάρδαμο
500 γρ. αλεύρι
2 αυγά
5 κουταλιές λάδι
15 γρ. σόδα
μαρμελάδα για τη γέμιση
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μέλι, τη ζάχαρη και τα μυρωδικά.
Όταν λιώσει η ζάχαρη αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Ζυμώνουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για μερικές ώρες.
Απλώνουμε σε χοντρό φύλλο και κόβουμε χριστουγεννιάτικα σχέδια με κουπ-πατ (ή με ένα ποτήρι) εις διπλούν και ενώνουμε τα δύο μέρη με μαρμελάδα.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.