Υλικά
3/4 κιλού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
550 γρ. φρέσκο βούτυρο
100 γρ. άχνη ζάχαρη
1 κούπα αμύγδαλα
2 κρόκους αυγών
1 δάχτυλο κονιάκ
λίγη τριμμένη μαστίχα
λουκούμια με γεύση μαστίχα
άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Καβουρδίζουμε (ξεφλουδισμένα ή όχι) τα αμύγδαλα (ανάλογα με το πώς τα προτιμάμε) και τα χοντροκόβουμε.
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά το βούτυρο να ζεσταθεί και να αφρατέψει και στη συνέχεια προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη,τους κρόκους αυγών, το κονιάκ και τη μαστίχα.
Ρίχνουμε και το αλεύρι και ζυμώνουμε το μείγμα μας προσθέτοντας τα αμύγδαλα.
Τινάζουμε τα λουκούμια μαστίχας από την πολλή ζάχαρη τους και τα κόβουμε σε κομματάκια.
Πλάθουμε μπαλάκια με τη ζύμη των κουραμπιέδων και τους γεμίζουμε με λουκούμι κλείνοντας πάλι τη ζύμη ώστε να μείνουν τα κομμάτια του λουκουμιού στο μέσο τους και τα πλαταίνουμε ελαφρά.
Αραδιάζουμε τους γεμιστούς κουραμπιέδες μας σε αντικολλητικό χαρτί και τους ψήνουμε στους 175 βαθμούς για τρία τέταρτα της ώρας περίπου, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
Τους βάζουμε στην άχνη ζάχαρη, τους στρώνουμε πρόχειρα σε μια αντικολλητική και μόλις κρυώσουν λίγο τους ξαναπερνάμε από την άχνη ζάχαρη.