Υλικά
2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό
1 φλιτζάνι λάδι
2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι μέλι
5 φλιτζάνια νερό
1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα
1/4 ξανθές σταφίδες
2 κομμάτια κανέλα
3 γαρίφαλα
1 φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση
Βράζουμε για 2-3 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη, το μέλι και τα μυρωδικά.
Αφαιρούμε τα μυρωδικά με τρυπητή κουτάλα και διατηρούμε το σιρόπι καυτό.
Βάζουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα το λάδι να κάψει και ρίχνουμε λίγο λίγο το σιμιγδάλι ανακατεύοντας διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα.
Καβουρδίζουμε μέχρι να ξανθύνει το μείγμα και ρίχνουμε και τα καρύδια.
Συνεχίζουμε το καβούρδισμα ανακατεύοντας πάντα σε σιγανή φωτιά και όταν το μείγμα αποκτήσει καστανό χρώμα, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τις σταφίδες.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το σιρόπι.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε πολύ σιγανή φωτιά και την σκεπάζουμε για λίγα λεπτά ώστε να απορροφηθεί το σιρόπι.
Βάζουμε το μείγμα σε φορμάκια και τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με κανέλα.