Υλικά
Για τη ζύμη
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές κακάο
1/2 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές ζάχαρη
1 φλιτζάνι βιτάμ
2 κρόκους αυγών
1/2 φλιτζάνι παγωμένο νερό
Για τη γέμιση
3 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
200 γρ. φουντούκια ψίχα ψιλοκομμένα
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα χοντροκομμένη
Για τη γαρνιτούρα
120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 κουταλιά νερό
1 κουταλιά βιτάμ
Εκτέλεση
Για τη ζύμη: Αναμιγνύουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε μετά το βιτάμ και δουλεύουμε το μίγμα, ώσπου να γίνει ψιχουλιαστό.
Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών και το νερό και ζυμώνουμε το μίγμα ελαφρά, ώσπου να γίνει ζύμη ομοιογενής.
Τη μαζεύουμε σε μπάλα, την τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο 15 λεπτά περίπου.
Την ανοίγουμε σε φύλλο και τη στρώνετε σε φόρμα για τάρτα.
Την ψήνουμε άδεια 10 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς.
Για τη γέμιση: αναμιγνύουμε σε μπολ τα αυγά, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Χτυπάμε το μίγμα για λίγο και προσθέτουμε τα φουντούκια και την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μίγμα στην ψημένη πίτα.
Την ψήνουμε σε 30 με 35 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα.
Προσθέτουμε το νερό και το βιτάμ και όταν η πίτα κρυώσει τη γαρνίρουμε με τη σοκολάτα.