Υλικά
•250 γρ. βούτυρο
•250 γρ. σοκολάτα σκούρα
•1½ ποτήρι νερό (το ¼ του ποτηριού να έχει ποτό)
•1½ ποτήρι ζάχαρη
•4 αβγά χτυπημένα
•1½ ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•1 κουτ. σούπας μπέικιν
•1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
•λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Ανάβω τον φούρνο στους 150°C.
Βάζω σε χαμηλή φωτιά την κατσαρόλα και προσθέτω το νερό, τη ζάχαρη, το βούτυρο και τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια.
Μόλις λιώσει η σοκολάτα, σβήνω τη φωτιά.
Χτυπάω τα αβγά και τα προσθέτω στην κατσαρόλα.
Ανακατεύω να ενωθούν όλα τα υλικά.
Κρατάω 1 ποτήρι του νερού από το μίγμα της κατσαρόλας.
Προσθέτω στην κατσαρόλα το αλάτι, το αλεύρι, στο οποίο έχω ανακατέψει το μπέικιν πάουντερ, και τα καρύδια (ή φουντούκια αν προτιμώ) και ανακατεύω καλά.
Αδειάζω το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί και βάζω τη σοκολατόπιτα να ψηθεί γύρω στα 25 - 30 λεπτά.
Τη βγάζω από τον φούρνο και την αφήνω να κρυώσει λίγο.
Την κόβω και σε κάθε κομμάτι βάζω κουταλιά κουταλιά από το μίγμα που κράτησα.
Tip
Τρώγεται και μόνη της, αλλά είναι υπέροχη και με παγωτό.