Follow us

Γλυκό Φιρίκι

Η συνταγή για γλυκό φιρίκι.

ΓΛΥΚΟ ΦΙΡΙΚΙ

Υλικά

• 1 κιλό μήλα φιρίκια

• χυμό 1 λεμονιού

• 900 γρ. ζάχαρη

• 2 ποτήρια νερό

• 1 ποτηράκι χυμό λεμονιού & πορτοκαλιού

• αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη βάζω νερό, τον χυμό ενός λεμονιού και τη φλούδα του.

Καθαρίζω ένα-ένα τα φιρίκια, βγάζω τα κουκούτσια τους με το ειδικό εργαλείο και αμέσως τα βάζω ολόκληρα στη λεκάνη με το νερό και το λεμόνι για να μη μου μαυρίσουν.

Σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά βάζω τη ζάχαρη, το νερό και τον χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού. Τα ανακατεύω και αφήνω το σιρόπι να δέσει.

Μετά στραγγίζω πολύ καλά τα φιρίκια και τα βάζω στο σιρόπι.

Τα βράζω λίγο με το σιρόπι, γύρω στα 8 - 10 λεπτά, σβήνω τη φωτιά και τα αφήνω έτσι για 24 ώρες.

Έπειτα βάζω σε κάθε φιρίκι από ένα αμύγδαλο, ξαναβράζω το σιρόπι για 1 - 2 λεπτά και σβήνω τη φωτιά.

Αφήνω τα φιρίκια να κρυώσουν τελείως και μετά τα μεταφέρω σε βάζα.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.