Υλικά
• 1 κιλό αλεύρι
• 1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
• 600 γρ. βούτυρο γάλακτος
• 200 γρ. ζάχαρη άχνη
• 600 γρ. Αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και καβουρδισμένα
• 1 ποτηράκι γκραν μαρνιέ
• 3 αβγά
• ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού
• ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Ανάβω τον φούρνο στους 170°C.
Σε μια λεκάνη ανακατεύω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Χτυπάω το βούτυρο στο μίξερ πολύ καλά, μέχρι να ασπρίσει.
Προσθέτω σιγά σιγά την άχνη, τα αμύγδαλα ψιλοκομμένα, το ποτό, τα αβγά, το ξύσμα και σιγά σιγά το αλεύρι.
Γίνεται μια πολύ ωραία και μαλακή ζύμη.
Πλάθω τους κουραμπιέδες σε ό,τι σχήμα θέλω.
Βάζω λαδόκολλα στο ταψί και ακουμπάω έναν έναν τους κουραμπιέδες.
Βάζω το ταψί στον φούρνο και τους ψήνω για 25 - 30 λεπτά περίπου.
Μόλις ψηθούν, τους αφήνω να κρυώσουν.
Σε ένα ταψί βάζω ζάχαρη άχνη. Παίρνω έναν έναν κουραμπιέ και τον βουτάω μέσα στην άχνη.
Μεταφέρω τους κουραμπιέδες σε μια πιατέλα και με ένα μικρό σουρωτηράκι τούς πασπαλίζω με λίγη άχνη ακόμα.
Τους σκεπάζω με μεμβράνη.