Υλικά
1½ φλιτζ. μέλι
½ φλιτζ. ζάχαρη
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι αμύγδαλα χοντροσπασμένα, με τη φλούδα τους
3 αβγά
1 κ.γλ. μπέικιν
1 κ.γλ. κανέλα
1 σφηνάκι κονιάκ
3 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κ.σ. γάλα
λίγο λάδι για τη φόρμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι, κοσκινισμένο, το μπέικιν και την κανέλα.
Σε μπρίκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε ανακατεύοντας το λάδι με το μέλι και τα ρίχνουμε στο μίγμα.
Προσθέτουμε τα αβγά, τη ζάχαρη, το κονιάκ και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα λείο μίγμα.
Τέλος, ρίχνουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε το μίγμα σε λαδωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε για 50' περίπου, μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι που θα βυθίσουμε για δοκιμή.
Tip
Μπορούμε να βάλουμε καστανή ζάχαρη. Προτιμήστε θυμαρίσιο ή μέλι ανθέων. Τα ορεινά μέλια βγάζουν μια πικράδα και πολύ έντονο άρωμα.