Υλικά
600 ml σαμιώτικο ή λημνιό κρασί
20 γρ. ζελατίνα
200 ml χυμό πορτοκαλιού (καλύτερα φρέσκο)
150 ml νερό
φλούδα από 1 λεμόνι
80 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε μερικές κουταλιές κρύο νερό μουλιάζουμε τη ζελατίνα.
Σε ένα κατσαρόλι βάζουμε το νερό να βράσει μαζί με τη ζάχαρη και τη φλούδα του λεμονιού.
Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη και πάρει 2-3 βράσεις το νερό, ρίχνουμε τον χυμό πορτοκάλι και συνολικά αφήνουμε το σιρόπι να βράσει 5' από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει το νερό.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ενσωματώνουμε τη ζελατίνη, ανακατεύουμε να διαλυθεί και προσθέτουμε το κρασί. Ανακατεύουμε.
Αφήνουμε το ζελέ να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το μοιράζουμε σε ποτηράκια.
Το αφήνουμε να δέσει στο ψυγείο για 4-5 ώρες τουλάχιστον.
Tip
Το σερβίρουμε με φρούτα. Του ταιριάζουν τα σταφύλια, τα κεράσια και οι μπανάνες.