Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας
3 μήλα σε μικρά κυβάκια
1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γλ. κανέλα
βούτυρο αγελάδος για τα φορμάκια
Για το σιρόπι
1 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. νερό
1 ξύλο κανέλας
Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε τα μήλα, τη ζάχαρη και την κανέλα.
Ανακατεύουμε συχνά μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και να πιουν τα ζουμάκια τους.
Αφήνουμε τα μήλα να κρυώσουν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Βγάζουμε κρύα τη σφολιάτα από το ψυγείο και κόβουμε το κάθε φύλλο σε τέσσσερις λωρίδες.
Απλώνουμε μήλο σε όλη την επιφάνεια της κάθε λωρίδας και τυλίγουμε σε ρολό.
Με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω, βάζουμε τα μηλοπιτάκια σε βουτυρωμένα φορμάκια για ταρτάκια, μάφιν ή ατομικά κεκάκια.
Πιέζουμε λίγο με το χέρι να πάρουν το σχήμα της φόρμας. Ψήνουμε για 30', μέχρι να ροδίσουν τα πιτάκια.
Όσο ψήνονται, ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα μαζί τα υλικά για 8' από τη στιγμή που θα πάρουν βράση.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν τα μηλοπιτάκια στις φόρμες τους και μετά τα σιροπιάζουμε προσεκτικά με κουτάλι.
Τα μεταφέρουμε σε πιατέλα.