Υλικά
300 γρ. κουβερτούρα
125 γρ. λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη
375 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
65 γρ. κακάο σε σκόνη
75 γρ. ζάχαρη
1 αβγό και 1 κρόκο επιπλέον
2 βανίλιες
6 κ.σ. ηλιέλαιο
375 γρ. γάλα
ζάχαρη άχνη ή κακάο σε σκόνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Στρώνουμε 14 φορμάκια για μικρά κέικ με τις χάρτινες ειδικές θήκες ή τα βουτυρώνουμε.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα.
Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το κακάο. Προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα το αβγό, τον κρόκο, τις βανίλιες, το λάδι και το γάλα.
Ενώνουμε με το σύρμα τα δύο μίγματα.
Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε.
Μοιράζουμε το μίγμα στα φορμάκια και ψήνουμε για 25' περίπου, μέχρι να φουσκώσουν.
Ξεφορμάρουμε τα κεκάκια και τα πασπαλίζουμε με άχνη ή κακάο.