Υλικά
100 γρ. μέλι
100 γρ. αλεύρι
ξύσμα από 1½ λεμόνι
300 ml ζεστό γάλα
4 κ.σ. ζάχαρη
4 αβγά (χώρια οι κρόκοι από τα ασπράδια)
120 γρ. βούτυρο αγελάδος μαλακό
άχνη για το πασπάλισμα
λίγο βούτυρο για τα φορμάκια
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε έξι ατομικά φορμάκια (της κρέμας καραμελέ).
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε πολύ σφιχτή μαρέγκα.
Διαλύουμε το μέλι και τη ζάχαρη στο ζεστό γάλα. Προσθέτουμε το ξύσμα.
Σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το αλεύρι. Ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να δέσει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν στο μίγμα. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει λίγο.
Προσθέτουμε στη συνέχεια τη μαρέγκα και με απαλές κινήσεις την ενσωματώνουμε στην κρέμα.
Μοιράζουμε το μίγμα στα φορμάκια και ψήνουμε για 25'-30'.
Τρώμε τα σουφλέ ζεστά, πασπαλισμένα με άχνη.