Υλικά
600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό ή σακούλας
200 γρ. κρέμα γάλακτος με όλα της τα λιπαρά
180 γρ. μέλι
125 γρ. καρύδια χοντροσπασμένα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C.
Απλώνουμε τα καρύδια σε ταψάκι και τα ψήνουμε για 10'. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Χτυπάμε με το μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος μέχρι να αποκτήσει την υφή γιαουρτιού.
Προσθέτουμε το μέλι και το γιαούρτι και υπομονετικά χτυπάμε για άλλα 10', μέχρι να γίνει το μίγμα αέρινο και αφράτο.
Προσθέτουμε τα καρύδια και τα ενσωματώνουμε στο μίγμα με σπάτουλα, με απαλές κινήσεις.
Μεταφέρουμε το παγωτό σε δοχείο που κλείνει (αν έχουμε μεταλλικό κουτί, θα παγώσει ιδανικά) και το αφήνουμε για 10 ώρες περίπου στην κατάψυξη, να παγώσει καλά.