Υλικά
4 μπανάνες
⅔ φλιτζ. αραβοσιτέλαιο
½ φλιτζ. μέλι
2½ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γλ. μαγειρική σόδα
1 κ.γλ. κανέλα
1 βανίλια
½ φλιτζ. σταγόνες σοκολάτας
λίγο λάδι για τη φόρμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.
Χτυπάμε στο μούλτι τις 3 μπανάνες, το μέλι και το αραβοσιτέλαιο, μέχρι να πάρουμε έναν ομοιογενή πολτό.
Τον μεταφέρουμε σε μια λεκάνη.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα, την κανέλα, τη βανίλια και τη σοκολάτα και με μια μαρίζ ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
Λαδώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και μεταφέρουμε εδώ το μίγμα.
Κόβουμε εγκάρσια στα δύο και την 4η μπανάνα και την προσθέτουμε στην επιφάνεια του κέικ.
Ψήνουμε για 50'-55'. Όταν δοκιμάζουμε με μαχαίρι, πάντα θα βγαίνει λίγο υγρό, εξαιτίας της μπανάνας, οπότε μην ξεγελαστείτε και το παραψήσετε.
Το αφήνουμε να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε.