X

Τάρτα Σφολιάτα με Καραμελωμένα Σύκα

Γίνεται γρήγορα και με ελάχιστα υλικά και η γεύση της δεν παίζεται.

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας

500 γρ. σύκα

150 γρ. βούτυρο αγελάδος

100 γρ. ζάχαρη

1 βανίλια

λίγο βούτυρο για την ταρτιέρα

Εκτέλεση

Κόβουμε τα σύκα στα 4, μαζί με τη φλούδα τους.

Τα στρώνουμε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο σε κυβάκια και τη βανίλια.

Σε δυνατή φωτιά, τα σοτάρουμε γυρνώντας τα απαλά, για να μη διαλυθούν, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει σιρόπι.

Αφήνουμε τα σύκα να κρυώσουν.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή ταρτιέρα και στρώνουμε τη σφολιάτα.

Μεταφέρουμε στη σφολιάτα τα σύκα και τα στρώνουμε ωραία. Περιχύνουμε με το σιρόπι τους.

Ψήνουμε για 30'-40' περίπου, μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.

Είναι νοστιμότερη ζεστή.

Επίσης...

Κέικ Μήλο - Κανέλα µε Ελαιόλαδο

Η συνταγή για κέικ μήλο-κανέλα με ελαιόλαδο.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.