Υλικά
• 2 κούπες αλεύρι
• 1 κούπα ζάχαρη
• 1 κούπα νερό
• 1 κ.σ. ξύδι λευκό
• 1 πρέζα αλάτι
• 4 κ.σ. κακάο
• 5 κ.σ. σπορέλαιο
• 2 βανίλιες
• 2 κ.γ. σόδα
Για το γλάσο:
• 200 γρ. κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια
• 1 κ.σ. λάδι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.
Στο μπολ του μίξερ, ρίχνουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 5 λεπτά να ενωθούν καλά όλα τα υλικά, σε έναν ρευστό χυλό.
Σε καλά λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα με έλασμα 24 εκατοστών ή πυρέξ, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε για 35-45 λεπτά στον αέρα.
Αφού βγάλουμε τη σοκολατόπιτα από το φούρνο, ετοιμάζουμε το γλάσο.
Ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί, την κουβερτούρα σε κομματάκια με 1 κ.σ. λάδι μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Περιχύνουμε την πία με το γλάσο σοκολάτας όσο είναι ζεστό.