Follow us

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ

Υλικά

Υλικά (για 1 µεγάλο ταψί)

250 γραµµ. βούτυρο (σε θερµοκρασία δωµατίου)

1 φλιτζάνι τσαγιού σοκολάτα σε σκόνη (κακάο άγλυκο)

400 γραµµ. ζάχαρη

κονιάκ κάτι λιγότερο από 1 φλιτζάνι του τσαγιού

2 1/2 φλιτζάνια τσαγιού καυτό νερό

520 γραµµ. αλεύρι (φαρίνα)

5 αυγά (σε θερµοκρασία δωµατίου)

1 1/2 κουταλάκι µπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Βάζουμε το νερό σε µια µεγάλη κατσαρόλα. Ανοίγουµε το µάτι στο δυνατό και µετά από λίγο ρίχνουµε το βούτυρο και ανακατεύουµε.

Μετά από λίγο ρίχνουµε τη ζάχαρη, το κακάο και το κονιάκ και τα χτυπάµε µε το µίξερ όπως είναι στην κατσαρόλα για 5 λεπτά περίπου, να γίνουν ένα λείο σιρόπι.

Από αυτό αφαιρούµε 1 µπρίκι σιρόπι, το οποίο θα ρίξουµε πάνω από το κέικ όταν ψηθεί.

Το υπόλοιπο σιρόπι που έµεινε στην κατσαρόλα, το βάζουµε στο ψυγείο αν θέλουµε για 20-30 λεπτά ώστε, τα αυγά που θα ρίξουµε αργότερα, να µην κόψουν µε το ζεστό σιρόπι.

Όση ώρα περιµένουµε µπορούµε να χτυπήσουµε τα αυγά σ’ ένα µπολ µε το µίξερ, ώστε να τα έχουµε έτοιµα.

Έπειτα από µισή ώρα περίπου, βγάζουµε την κατσαρόλα απ’ το ψυγείο, χτυπάµε το µίγµα για 2 λεπτά µε το µίξερ γιατί έχει κάνει κρούστα στο ψυγείο και στη συνέχεια, καθώς ανακατεύουµε ρίχνουµε λίγο-λίγο το αλεύρι, το οποίο αν θέλουµε, έχουµε περάσει πρώτα από κόσκινο, µαζί µε το µπέικιν πάουντερ, ώστε να αφρατέψει.

Από πάνω ρίχνουµε τα χτυπηµένα αυγά (ώστε να µην κόψουν µε το ζεστό σιρόπι).

Τα χτυπάµε µε την πιο δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά περίπου, µέχρι να γίνει ένας αφράτος χυλός. Ανάβουµε το φούρνο να προθερµανθεί στους 180° C.

Βουτυρώνουµε µια στρογγυλή φόρµα και την βάζουµε λίγο στο ζεστό φούρνο να λιώσει το βούτυρο, το οποίο αλείφουµε µετά µε ένα πινελάκι.

Έπειτα αλευρώνουµε τη φόρµα µε κακάο. Μόλις φτάσει ο φούρνος τη θερµοκρασία που θέλουµε, βάζουµε το κέικ µέσα για 40-50 λεπτά.

Πριν βγάλουµε το κέικ από τη φόρµα, το τρυπάµε σε διάφορες µεριές του µε οδοντογλυφίδα και όσο είναι ζεστό χύνουµε πάνω του τα 3/4 του µπρικιού µε το σιρόπι που είχαµε κρατήσει.

Το αφήνουµε να το απορροφήσει, έπειτα ξεφορµάρουµε σε µεγάλη πιατέλα και στη συνέχεια ρίχνουµε το υπόλοιπο σιρόπι από πάνω σαν γαρνιτούρα. (Εναλλακτικά µπορούµε να χρησιµοποιήσουµε ταψί αντί για φόρµα, γιατί αυτό το κέικ έχει πολύ σιρόπι, ώστε να µην µας χύνεται έξω από την πιατέλα).

Επίσης...

3 συνταγές για ανάλαφρες μους

Δοκιμάστε τρεις παρασκευές που απογειώνουν την αέρινη κρέμα.

Γρήγορο σνακ; Δοκίμασε αυτές τις 3 μπάρες βρώμης

Έτοιμες για το πρωινό ή το δεκατιανό σου είναι οι μπάρες, των οποίων τις συνταγές θα βρεις εντός.

Περισσότερα από

Γλυκά

Κορμός σοκολάτας

Ο κορμός σοκολάτας είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκίσματα που συνδυάζει τη σοκολάτα με τραγανά μπισκότα και αρέσει σε όλους.

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Απλή και Νόστιμη Σοκολατόπιτα

Η συνταγή για μία απλή και νόστιμη σοκολατόπιτα.

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.