Υλικά
7 ποτήρια νερό ή 1500 γρ.
250 γρ. σιµιγδάλι χοντρό
2 βανίλιες
400 γρ. ζάχαρη
3 πορτοκάλια χυµό και ξύσµα
1/2 κούπας τσαγιού ινδοκάρυδο (προαιρετικά)
ινδοκάρυδο για το πασπάλισµα
Εκτέλεση
Βάζουµε όλα µαζί τα υλικά σε κατσαρόλα.
Αν βάλουµε και ινδοκάρυδο θα το προσθέσουµε και αυτό µαζί µε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Βάζουµε στο µάτι της κουζίνας σε µέτρια φωτιά και βράζουµε το γλυκό ανακατεύοντας τακτικά.
Όταν φουσκώσει το σιµιγδάλι και το µείγµα κάνει φούσκες µέσα στην κατσαρόλα το γλυκό είναι έτοιµο.
Αδειάζουµε το χαλβά είτε σε φόρµα είτε σε ταψί, αφήνουµε να κρυώσει και το βάζουµε στο ψυγείο για λίγες ώρες να παγώσει καλά.
Ξεφορµάρουµε και πασπαλίζουµε µε ινδοκάρυδο.