Υλικά
250 γραµµάρια βούτυρο
5 κ.σ. µέλι
3/4 της κούπας κακάο
120 γραµµάρια κουβερτούρα κοµµένη σε κοµµάτια
1 κούπα νερό
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει µόνο του
2 κουταλάκια του γλυκού µπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
5 αυγά
½ κούπα κονιάκ
2 µεγάλες µπανάνες λιωµένες µε το χέρι
Εκτέλεση
Σε µπεν µαρί λιώνουµε την κουβερτούρα µαζί µε το βούτυρο.
Βάζουµε το µίγµα σε ένα σκεύος µαζί µε το µέλι, το νερό και το κονιάκ.
Ζεσταίνουµε σε µέτρια φωτιά µέχρι να λειώσει το µέλι και ανακατεύουµε για να οµογενοποιηθεί το µίγµα.
Κοσκινίζουµε το αλεύρι µε το µπέικιν πάουντερ και προσθέτουµε τη βανίλια.
Κρατάµε 2 κούπες από το µίγµα σοκολάτας - κονιάκ.
Χτυπάµε ελαφρά τα αυγά στον κάδο του µίξερ και προσθέτουµε το υπόλοιπο µείγµα υγρών.
Συνεχίζοντας το χτύπηµα προσθέτουµε σταδιακά το αλεύρι µέχρι να δηµιουργήσουµε ένα οµοιογενές µείγµα.
Τέλος ρίχνουµε τη µπανάνα και αναµιγνύουµε καλά. Βουτυρώνουµε µία φόρµα της αρεσκείας µας και ρίχνουµε το µίγµα.
Ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180 βαθµούς για 40-45 λεπτά.
Μόλις βγάλουµε από το φούρνο και όσο το γλυκό είναι στη φόρµα, τρυπάµε µε ένα πιρούνι τον πάτο του γλυκού και ρίχνουµε το µισό υγρό από αυτό που κρατήσαµε.
Μόλις το γλυκό απορροφήσει το υγρό, αφαιρούµε τη φόρµα, βάζουµε σε µία πιατέλα και περιχύνουµε µε το υπόλοιπο.
Αφήνουµε το γλυκό να κρυώσει καλά προτού το σερβίρουµε.