Υλικά
50 ml ουίσκι rye ή μπέρμπονΣυνταγή
5 ml Pernod Absinthe
2 ml Peychaud’s Bitters
1 κύβος ζάχαρης
Εκτέλεση
Γεμίζετε ένα ποτήρι old fashioned με πάγο, χύνετε το Pernod Absinthe, γυρνάτε το ποτήρι ώστε να καλυφθεί με το αψέντι και κατόπιν το αδειάζετε.
Προσθέτετε τη ζάχαρη και το Peychaud’s Bitters κι ανακατεύετε καλά.
Γεμίζετε με πάγο, προσθέτετε το ουίσκι, ανακατεύετε και διακοσμείτε με μια φλούδα λεμονιού.
Ένα από τα πιο παλιά κοκτέιλ.
Κατά πάσα πιθανότητα, πήρε το όνομά του από μια συγκεκριμένη μάρκα κοκτέιλ, το Sazerac-du-Forge et fils.
Κάποιοι βέβαια λένε ότι ονομάστηκε έτσι από το «Sazerac Coffee House» στη Νέα Ορλεάνη, όπου πρωτοφτιάχτηκε το 1850.
Το ποτό γίνεται πολύ καλό και με ουίσκι rye.
Ένα από τα πιο παλιά κοκτέιλ.
Κατά πάσα πιθανότητα, πήρε το όνομά του από μια συγκεκριμένη μάρκα κοκτέιλ, το Sazerac-du-Forge et fils.
Κάποιοι βέβαια λένε ότι ονομάστηκε έτσι από το «Sazerac Coffee House» στη Νέα Ορλεάνη, όπου πρωτοφτιάχτηκε το 1850.