Υλικά
60 ml ουίσκι μπέρμπον, Συνταγή
1 κύβος ζάχαρης,
12 φύλλα δυόσμου
Εκτέλεση
Σε ποτήρι highball, πιέζετε το δυόσμο με τη ζάχαρη κι ελάχιστο νερό.
Γεμίζετε με τριμμένο πάγο, προσθέτετε το μπέρμπον κι ανακατεύετε καλά.
Γεμίζετε με τριμμένο πάγο, διακοσμείτε με φύλλα δυόσμου και σερβίρετε με καλαμάκια.
Ένα κοκτέιλ γνωστό στο νότο των Ηνωμένων Πολιτειών.
Κατά πάσα πιθανότητα, δημιουργήθηκε το 18ο αιώνα και ο γερουσιαστής Henry Clay το μετέφερε στην Ουάσιγκτον και το βορρά των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η λέξη «julep» προέρχεται από το περσικό «julap» που σημαίνει ροδόνερο.
Παραδοσιακά σερβιριζόταν σε φλιτζάνια από ασήμι ή κασσίτερο που τα κρατούσαν από τον πάτο ή τα χείλη του φλιτζανιού.
Ένα κοκτέιλ γνωστό στο νότο των Ηνωμένων Πολιτειών.
Κατά πάσα πιθανότητα, δημιουργήθηκε το 18ο αιώνα και ο γερουσιαστής Henry Clay το μετέφερε στην Ουάσιγκτον και το βορρά των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η λέξη «julep» προέρχεται από το περσικό «julap» που σημαίνει ροδόνερο.