Υλικά
45 ml κονιάκ VS Συνταγή
15 ml παλαιωμένο ρούμι
90 ml βραστό νερό
1 αβγό
2 κουταλιές
Λευκή ζάχαρη
Κανέλα σε σκόνη
Γαρίφαλο σε σκόνη
Μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Χωρίζετε το ασπράδι από τον κρόκο του αβγού και το χτυπάτε σε ελαφριά μαρέγκα.
Ξεχωριστά, χτυπάτε καλά τον κρόκο με τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά και κατόπιν ενσωματώνετε τη μαρέγκα.
Σερβίρετε το μείγμα, το ρούμι και το κονιάκ σε πυρίμαχο ποτήρι και γεμίζετε με νερό.
Ανακατεύετε καλά, προσθέτετε μια κουταλιά μαρέγκα στην επιφάνεια του ποτού και τρίβετε το μοσχοκάρυδο.
Ο Jerry Thomas, που το 1862 έγραψε το «How to Mix Drinks», από τα πρώτα βιβλία κοκτέιλ στον κόσμο, έχει στην ιστορία του πολλά διάσημα κοκτέιλ.
Επινόησε το Blue Blazer όταν σε ένα μπαρ του Σαν Φρανσίσκο ένας χρυσοθήρας τού ζήτησε ένα ποτό δυνατό «σαν τη φωτιά της κόλασης».
Το Tom & Jerry δημιουργήθηκε όταν εργαζόταν σαν επικεφαλής bartender στο «Planter’s House» στο Saint Louis.
Το κοκτέιλ ονομάστηκε έτσι από το όνομά του – δεν σχετίζεται με τις φιγούρες των γνωστών μας κινουμένων σχεδίων.
Και τα δύο ποτά είναι καθαρά χειμωνιάτικα κοκτέιλ και μάλιστα ο ίδιος δεν έφτιαχνε ποτέ Tom & Jerry αν η θερμοκρασία ξεπερνούσε τους 10°C.
To κοκτέιλ αυτό είναι τόσο συνδεδεμένο με τα Χριστούγεννα, που ο Damon Runyon στο μυθιστόρημά του «Dancing Dan’s Christmas» γράφει: «Αυτό το ζεστό Tom & Jerry, με το οποίο παλιά γιόρταζαν τα Χριστούγεννα, ήταν στην πραγματικότητα τόσο δημοφιλές, που θα έλεγες ότι τα Χριστούγεννα δημιουργήθηκαν σαν δικαιολογία για ένα ζεστό Tom & Jerry».
Ο Jerry Thomas, που το 1862 έγραψε το «How to Mix Drinks», από τα πρώτα βιβλία κοκτέιλ στον κόσμο, έχει στην ιστορία του πολλά διάσημα κοκτέιλ.
Επινόησε το Blue Blazer όταν σε ένα μπαρ του Σαν Φρανσίσκο ένας χρυσοθήρας τού ζήτησε ένα ποτό δυνατό «σαν τη φωτιά της κόλασης».
Το Tom & Jerry δημιουργήθηκε όταν εργαζόταν σαν επικεφαλής bartender στο «Planter’s House» στο Saint Louis.
Το κοκτέιλ ονομάστηκε έτσι από το όνομά του – δεν σχετίζεται με τις φιγούρες των γνωστών μας κινουμένων σχεδίων.
Και τα δύο ποτά είναι καθαρά χειμωνιάτικα κοκτέιλ και μάλιστα ο ίδιος δεν έφτιαχνε ποτέ Tom & Jerry αν η θερμοκρασία ξεπερνούσε τους 10°C.